Bak i langpanne!
Pavlova med sitronkrem
Her er vår aller beste sommerkake, fylt med lemon curd og friske bringebær.


(Stor langpanne, ca. 30 x 40 cm)
8 eggehviter
400 g sukker
1 ts vineddik
2 ts maisenna
FYLL:
6 dl kremfløte
5 ts vaniljesukker
1 gl. lemon curd
bringebær
pistasjnøtter
roseblader
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca. 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maisenna.
Ha marengsen i en langpanne som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal ikke smøres helt utover til kantene av langpannen. den vil flyte litt utover under stekingen.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 175°. Skru temperaturen ned til 100° når kaken settes inn i ovnen. Stek kaken i ca. 1 time og 45 min. Dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden, så den holder på den hvite fargen.
Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.
Flytt den stekte kaken forsiktig over på et stort, firkantet fat.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken sammen med lemon curd og bringebær. Pynt med noen friske roseblader og grovhakkede pistasjnøtter.
Tips: Marengskaken kan lages flere dager før den skal serveres, men fylles og pyntes den dagen den skal spises.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
