Glutenfri!
Pavlova med appelsin og krem
Knasende god marengskake som kan lages i porsjonsformer eller som én stor kake.

MARENGSBUNN:
4 eggehviter
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisenna
1 ts hvitvinseddik
FYLL:
4–5 dl kremfløte
1 gl. appelsinmarmelade
2–3 appelsiner
1 dl revet kokesjokolade
Forvarm stekeovnen til 120°. Bruk over- og undervarme.
Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Sikt i maisenna og ha hvitvinseddik i marengsen og vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, 24–26 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen, eller bruk en sprøytepose og lag fine roser i en sirkel som en krans. Høyde på kaken bør være 2½ cm.
Stek kaken ca. 1½ time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
Fordel appelsinmarmelade over kaken. Stivpisk fløte og rens og del appelsinbåter. Bre kremen over og topp med appelsinbåter/biter. Dryss over revet sjokolade. Server med det samme.

Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør