KREM-ELIN BAKER OPPSKRIFTER FRA HJEMMETS MATKORT
Elins bringebærpai
Bak en sommerlig pai med friske bringebær!
Ca. 8–10 porsjoner
100 g melis
200 g margarin/smør
300 g hvetemel
1 egg
2 ss kaldt vann
ca. 700 g frukt/ bær (f.eks. rabarbra, bringebær, blåbær eller kirsebær)
50–90 g sukker blandes med 2 ss maisenna
Bland alle ingrediensene til en deig, ikke arbeid deigen for mye. La deigen avkjøles ca. 30 min.
Kjevle ut 2/3 av deigen ca. 2 mm tykk. Legg den over en paiform ca. 24 cm. Legg bakepapir eller folie i formen og fyll den med erter. Stek på 190° på nederste rille i 15–20 min. Fjern ertene og ha i bærene. Dryss på melis/ maisenna. Kjevle ut resten av deigen og lag strimler som legges på. Stek ved 225° på nederste rille i 30–35 min. Serveres lun med is eller vaniljesaus.
Denne saken ble første gang publisert 05/07 2018.