Ovnsbakt fjellørret
Litt fiskelykke - og vips kan du varte opp med denne snaddermiddagen.
(4 porsjoner)
3 stk. fjellørret,
helst over 300 g
2 ts salt
50 g meierismør
AGURKSALAT:
1 agurk
3 dl vann
1 ss sukker
1 ss eddik, 7 %
½ ts salt
PISKET SETERRØMME:
3 dl seterrømme
2 ts sukker
Rens og vask fisken. Strø salt i buken og legg en smørklatt i hver fisk.
Kle en ildfast form med aluminiumsfolie og legg fiskene i med buken opp.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak fisken i stekeovn ved 200° i ca. 45 min.
Høvle agurken med en ostehøvel. Ha alt i en serveringsbolle og slå på vann til det dekker agurkskivene.
Smak til med sukker, eddik og salt.
Stivpisk seterrømmen med litt sukker.
Server fjellørreten med kokte poteter, agurksalat og pisket seterrømme.
Denne saken ble første gang publisert 24/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.