Ostekake med skogsbær
En utrolig god kjeksbunn med sjokolade og valnøtter, kombinert med fløyelsmyk topping, gjør denne ostekaken til en vinner!
(Springform 24 cm i diameter)
ca. 150 g havrekjeks
50 g valnøtter
1 pl. kokesjokolade
100 g smør
FYLL:
2 dl yoghurt naturell
200 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
100 g melis
2½ dl kremfløte
7 pl. gelatin
1 pose frosne skogsbær
bær til pynt
Kjør havrekjeks, valnøtter og kokesjokolade i en hurtigmikser. Bland inn smeltet smør. Ha kjeks- og sjokoladeblandingen i kakeformen, og trykk sammen til en kakebunn. Rør yoghurt, kremost, vaniljesukker og melis til en jevn krem.
Visp fløten stiv og bland den sammen med ostekremen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke, ca. 3 min. Klem vannet ut og hell på ½ dl varmt vann og rør til gelatinplatene har løst seg opp. Hell halvparten av gelatinen i ostekremen og bland godt. Bre ostekremen over kakebunnen.
Bland resten av gelatinen med de tinte skogsbærene (også bærsaften). Ha skogsbærene over ostekremen og bruk en gaffel til å trykke noen av bærene ned i kremen. Sett kjølig natten over. Pynt kaken med friske bær før servering.
Les også:
Mørk sjokoladekake med ananas-saus
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 04/07 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.