Helgekosen er sikret!
Ostekake med rom og karamellsaus
Rom og rosiner er en uslåelig kombinasjon. Topp det hele med karamellsaus, og du har en vinner!

(10 biter)
4 ss rom, ev. vann
70 g rosiner
BUNN:
170 g Kornmokjeks
100 g smør
FYLL:
500 g kremost naturell
2 dl crème fraîche
1 ts maisenna
1 ts vaniljesukker
4 ss sukker
2 egg
GLASUR:
3–4 ss karamellsaus på flaske
Legg rosinene i rom eller lunkent vann. Bruker du vann, lar du rosinene renne godt av før rosinene blandes i.
Kjør smeltet smør og kjeks i en food processor. Trykk kjeksmassen ut i en smurt springform 24 cm i diameter. La bunnen stå kaldt mens fyllet lages.
Rør sammen kremost, crème fraîche, rosiner med laken, maisenna, sukker og vaniljesukker. Tilsett ett egg av gangen og rør godt.
Fyll massen over kjeksbunnen og stek kaken midt i ovnen ved 180° i 50–55 min. Kaken skal være litt skjelven i midten. Avkjøl kaken i minst 3 timer, helst over natten.
Like før servering pensles kaken med ferdig karamellsaus fra flaske. Server kaken med vispet krem til.
Les også:

HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør