Her er din nye ostekakefavoritt!
Ostekake med ananas
Ananas, youghurt og crème frâiche er den perfekte kombinasjonen. Bare prøv!
(Paiform med løs bunn ca. 20 cm i diameter, eller en avlang paiform 26 x 16 cm)
1 frisk ananas
1 dl lys sirup
1 dl sukker
1 ss sitronsaft
225 g kjeks, etter ønske
100 g smør
OSTEFYLL:
4 pl. gelatin
250 g kremost naturell
1½ dl sukker
1 ss vaniljesukker
2½ dl yoghurt naturell
2 dl crème fraîche
Skrell ananasen og skjær bort den grove biten i midten. Del ananaskjøttet i små biter. Varm sirup, sukker og sitronsaft i en gryte under omrøring. Legg i ananasbitene når sukkeret har løst seg opp og la det koke i 3 min. under omrøring. Kok videre i 10 min. til ananasen er blitt myk. Avkjøl.
Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Ha kjeksblandingen i en paiform og klem den godt sammen til en jevn kakebunn, klem også kjeksen opp over kantene i formen. Stek paibunnen nederst i ovnen ved 175° i ca. 15 min. Avkjøl.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke.
Visp sammen kremost, sukker, vaniljesukker og yoghurt til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i ¼ dl kokende vann til gelatinen løses opp. Hell gelatinen i ostekremen og bland godt.
Ta opp avkjølte ananasbiter fra sirupen og bland bitene inn i ostekremen. Fordel ostekremen over paiskallet og sett kjølig i ca. 4 timer. Visp crème fraîche til krem. Bre den over ostekaken og fordel resten av ananassirupen over.
Les også:
Bringebærfromasj med sjokoladebunn
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 04/07 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.