Toppet med deilig marshmallowskrem
Nutellapai med marengslokk
Kremet nutellafyll, et tykt lag grillet marengs og en salt tertebunn. Gjør deg klar for ekte amerikansk nytelse!

(Paiform, ca. 22 cm i diameter)
145 g digestivekjeks
35 g ritzkjeks
100 g meierismør
NUTELLA-FYLL:
200 g nutella
2½ dl melk
1½ ss maisenna
MARSHMALLOWS-KREM:
4 eggehviter
200 g sukker
¼ ts sitronsaft
1 ts vaniljeekstrakt
Knus begge typer kjeks.
Smelt smøret og bland med kjekssmulene.
Fordel deig i en paiform og trykk ut til et jevnt lag og opp på sidene av formen. Sett i kjøleskap mens du lager fyllet.
Nutellafyll: Pisk maisenna og melk i en kjele og tilsett nutella. Kok opp mens du hele tiden pisker så det ikke brenner seg.
La småputre i ca. 5–6 min under kontinuerlig pisking til blandingen tykner til vaniljekremkonsistens.
Hell over tertebunnen og sett i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten.
Marshmallowskrem: Ha eggehviter, sukker, vaniljeekstrakt og sitron i en bolle. Sett bollen over vannbad og rør konstant mens blandingen varmes opp og sukkeret smelter. Dette tar ca. 5 min.
Når blandingen er hvit og sukkeret har smeltet, tar du bollen av varmen og mikser med håndmikser eller kjøkkenmaskin til en fluffy, stiv krem som former topper.
Dette tar ca. 5–10 min, avhengig av hastigheten du mikser på.
Bre kremen over den avkjølte terten.
Før servering setter du terten helt øverst i ovnen (kald ovn), skrur på 200° og grillelement, og griller til du får en gyllen skorpe, 3–5 min.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør