Mormors pepperkakehus fra grunnen av
Pepperkakene smaker mye bedre når du lager dem selv fra grunnen av. Og så koselig det er sette sammen pepperkakehus sammen med barn eller barnebarn!


2 egg
2½ dl sukker
250 g mørk sirup
125 g meierismør
½ ts pepper
½ ts ingefær
½ ts kanel
½ ts nellik
½ ts hornsalt
ca. 1 l hvetemel
Visp egg og sukker til eggedosis.
Smelt sirup og smør i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt. Bland alt det tørre. Bland alt i kjelen slik at deigen blir ferdig der. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.
Det er lettere å kjevle små leiver. Kjevle ut til passende tykkelse og skjær ut vegger, tak og pipe. Legg det over på smurt stekeplate eller bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 200° i 10–12 min. Avkjøl delene på flat rist. Husk å skjære ut vinduer og dør før stekingen.
Avkjøl delene til huset før du begynner monteringen. Noen foretrekker
å dekorere veggene før de settes sammen, mens taket er lettest å pynte når det er montert.
Lag karamell-lim av sukker smeltet i stekepanne til å holde vegger og tak sammen med. Dette limet er svært varmt slik at det er bare jobb for voksne.
Til montering bruker du sukker. Det går med ca. 2 dl som smelter i en vid stekepanne slik at bitene kan dyppes direkte i pannen. Det smeltede sukkeret holdes varmt og flytende på svak varme på stekeplaten.
Les også:
Mor Monsen: Perfekt å ha på lur i fryseren
Se video: Slik lykkes du med rullekaken
Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser.
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør