Oppskrift: Sirupskake med krydder
Med smak av mørk sirup og gode krydder
Mørk sirup og gode krydder setter en helt spesiell og herlig smak på denne kaken. Topp den gjerne med kremostglasur eller bare et lett melisdryss. Ikke rart dette er favoritten vår!

(12 biter)
300 g hvetemel
2 ts malt ingefær
2 ts kanel
½ ts malt nellik
½ ts salt
½ ts pepper
1 ts bakepulver
500 g mørk sirup
1 dl rapsolje
1 egg
1 ½ ts natron rørt ut i 2 dl kokende vann
GLASUR:
200 g kremost naturell
100 g melis
½ sitron, skallet
Smør og stø sidene på en springform 24 cm i diameter.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen sirup, egg og olje i en annen bolle. Løs opp natron i varmt vann. Ha i sirupsblandingen og natronvannet vekselvis i det tørre, rør mellom hver gang til en glatt og klumpfri røre.
Hell røren i formen og stek kaken i nedre del av ovnen ved 180° i ca. 1 time. Sjekk med en kakenål om kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen før glasur strykes på.

Bland revet sitronskall, melis og myk kremost sammen til en klumpfri glasur. Smør den på kaken og dryss et lett kaneldryss over like før servering.
Les også:
Slik lykkes du med sjokoladepai
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør