Rik på kostfiber!
Lyst rugbrød
Bak et saftig grovbrød som er sunt og holder deg mett lenge.
(1 brød)
3½ dl vann
½ dl maltekstrakt
200 g sammalt rug, fin
100 g sammalt rug, grov
200 g hvetemel
½ pk. tørrgjær
1 ts salt
Varm vannet til fingervarmt og rør ut maltekstrakt i vannet.
Bland sammen rugmel, hvetemel (spar noe av hvetemelet til å justere deigen med), tørrgjær og salt i en bakebolle. Tilsett vann mens deigen eltes.
Elt deigen til den er smidig. Er den for løs, tilsetter du mer hvetemel. Elt på sakte fart i ca. 10 min.
Dekk til bakebollen, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Ta deigen ut av bollen, elt den lett og form den til et brød. Dekk det til og hev ca. 45 min.
Snitt toppen av brødet og stek ved 180° i ca. 50 min.
Tips!
Opplysningskontoret for brød og korn har en Brødskala-kalkulator som beregner grovheten, se www.brodogkorn.no
Vi testet grovheten på dette brødet, som fikk 60 % på skalaen.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 13/01 2017, og sist oppdatert 03/05 2017.