Fråts med deilige bær

Små fruktterter med vaniljekrem

Bak noen herlige fristelser. Friske bær og krem er en uslåelig kombinasjon.

Publisert Sist oppdatert

Ca. 15–20 stk.

MØRDEIG:

50 g melis

100 g smør eller margarin

150 g hvetemel

1 egg

VANILJEKREM:

2 eggeplommer

15 g maisenna

50 g sukker

1/4 vaniljestang (frø og stang)

11/4 dl melk

11/4 dl fløte

Mørdeig:

Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye). Legg deigen kjølig en halv times tid. Kjevle ut deigen noen mm tykk. Legg den over sand-kakeformer. Klem deigen ut i formene. Stek ved 190° i 20–25 min.

Tips! En kokt vaniljekrem kan lagres i kjøleskap tre–fire dager etter at den ble laget. Oppbevar kremen kjølig til enhver tid.

Vaniljekrem: Pisk sammen eggeplommer, maisenna, litt av melken og sukker i en bolle. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha i kjelen (også stangen).

Hell melk og fløte i en kjele. Gi væsken et lite oppkok og hell litt av væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.

Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. La det boble og koke et par minutter mens du fortsetter å røre. Avkjøles i kjøleskap.

Om ønskelig tilsett ca. 1 dl pisket krem­fløte i vaniljekremen.

1. Kjevle ut avkjølt deig og legg over sandkakeformene.
2. Klem deigen godt ut og sett på en bakeplate. Stek på 190° til de har gyllen farge.
3. La mørdeigsskallene avkjøle på rist.
3. Ta vaniljekermen i en sprøytepose og skyll og rens bærene.
4. Fyll og dekorer med frukt og bær.
5. Velbekomme!