Fråts med deilige bær
Små fruktterter med vaniljekrem
Bak noen herlige fristelser. Friske bær og krem er en uslåelig kombinasjon.
Ca. 15–20 stk.
MØRDEIG:
50 g melis
100 g smør eller margarin
150 g hvetemel
1 egg
VANILJEKREM:
2 eggeplommer
15 g maisenna
50 g sukker
1/4 vaniljestang (frø og stang)
11/4 dl melk
11/4 dl fløte
Mørdeig:
Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye). Legg deigen kjølig en halv times tid. Kjevle ut deigen noen mm tykk. Legg den over sand-kakeformer. Klem deigen ut i formene. Stek ved 190° i 20–25 min.
Vaniljekrem: Pisk sammen eggeplommer, maisenna, litt av melken og sukker i en bolle. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha i kjelen (også stangen).
Hell melk og fløte i en kjele. Gi væsken et lite oppkok og hell litt av væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. La det boble og koke et par minutter mens du fortsetter å røre. Avkjøles i kjøleskap.
Om ønskelig tilsett ca. 1 dl pisket kremfløte i vaniljekremen.
Denne saken ble første gang publisert 05/07 2018, og sist oppdatert 05/07 2018.