Mager middag
Krydret svinegryte
Gode vintergryter varmer kropp og sjel. Denne middagen setter farge på hverdagen.

(4 porsjoner)
500 g svinekjøtt
salt
pepper
2 ss olje
1 løk i båter
2 båt hakket hvitløk
½ ss olje
1 ss paprikapulver
1 ss rød karripasta
2 dl vann + buljongterning
½ ts sukker
2 ss soyasaus
1 ss balsamico
2 paprika i biter (rød eller grønn)
200 g fiberris
Del kjøttet i biter og dryss over salt og pepper.
Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett paprikapulver og karripasta og fres videre i 1–2 min. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kjøttet og rør til kjøttet har skiftet farge, rør hele tiden så det ikke brenner seg. Tilsett vann, sukker, soyasaus og balsamico. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 min. Blir sausen for tynn, tilsetter du maisenna rørt ut i litt vann. Start med ½ ts maisenna.
Del paprika i passe biter og tilsett i gryten de siste minuttene. Server denne deilige gryten med kokt ris.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør