Overrask gjestene
Karamellkake med peanøtter
Hvorfor ikke bytte ut den tradisjonelle sjokoladelangpannen med denne fristende kaken? Den vil garantert falle i smak!


(Langpanne ca. 25 x 30 cm)
220 g smør
2½ dl sukker
2 egg
1 dl sirup
1 dl rømme
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
KARAMELLSAUS:
3 dl kremfløte
1 dl sukker
4 ss sirup
1 ss smør
1 pk. Smil
ca. 50 g peanøtter
Visp sammen smør og sukker. Tilsett egg, rømme og sirup mens du visper.
Sikt inn det tørre og bland sammen til en glatt og fin røre. Hell røren i en smurt langpanne og stek midt i ovn ved 180° i ca. 25 min, sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken på rist.
Karamellsaus: Bland kremfløte, sukker og sirup i en vid kjele. La sausen koke til den er lysebrun og har fått karamellsmak. Dette tar 10–15 min. Ta kjelen av platen og rør i smøret. Avkjøl sausen.
Hell karamellsaus over kaken og dryss grovhakket Smil og peanøtter over. •
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør