Luksusvarianten blant eplekaker!
Høstens lekreste eplekake
Prøv denne fantastiske eplekaken med nøtter og krem.


(Springform, 22 cm i diameter)
250 g hasselnøtter
2½ dl melis eller sukker
4 egg
2½ dl eplemos
2½ dl fløte
1 ss sukker
½ dl madeira
100 g kokesjokolade
sjokoladesaus, ferdigkjøpt (kan sløyfes)
EPLEMOS:
1 kg epler
1½ dl vann
3 dl sukker
Mal hasselnøttene i en kjøkkenmaskin.
Pisk egg og melis til lett eggedosis. Bland inn nøttene. Kjør alt sammen til en røre.
Hell røren i en smurt kakeform og stek ved 150˚ i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken.
Dynk kaken med madeira.
Eplemos: Del eplene i biter og ha i en kjele med vann. Gi eplene et kraftig oppkok under lokk. Skru ned varmen og rør til eplebitene er møre. Dryss i sukker og rør til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl.
Bre over eplemos. Pisk fløten stiv med sukker og fordel over kaken.
Grovhakk en plate kokesjokolade og dryss over til slutt.
For ekstra sjokoladesmak, ha over litt sjokoladesaus.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør