Sjømannskirkens oppskrift!
Her er verdens beste vafler
Sjømannskirken har servert vafler til nordmenn i utlandet i snart 150 år. Her er oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København.
(10–15 vafler)
2 egg
1 dl sukker
2 dl skummet kulturmelk
1½ dl lettmelk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
125 g smeltet meierismør
Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk og vann.
Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.
La røren svelle i ca. 15 min.
Tilsett smeltet smør og stek vaflene lys brune.
Server med rømme og syltetøy eller smør og brunost.
Tips!
Bruk gjerne rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, rømme, yoghurt og fløteskvetter i vaffelrøren.
25. mars er det den internasjonale vaffeldagen. Lag en stor røre og inviter til vaffelfest!
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 17/03 2017, og sist oppdatert 03/05 2017.