Sjømannskirkens oppskrift!

Her er verdens beste vafler

Sjømannskirken har servert vafler til nordmenn i utlandet i snart 150 år. Her er oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København.

Foto: Tine.no
Sist oppdatert

(10–15 vafler)

2 egg

1 dl sukker

2 dl skummet kulturmelk

1½ dl lettmelk

1 dl vann

350 g hvetemel

1 ts bakepulver

½ ts natron

1 ts vaniljesukker

½ ts kardemomme

125 g smeltet meierismør

Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk og vann.

Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.

La røren svelle i ca. 15 min.

Tilsett smeltet smør og stek vaflene lys brune.

Server med rømme og syltetøy eller smør og brunost.

Tips!

Bruk gjerne rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, rømme, yoghurt og fløteskvetter i vaffelrøren.

25. mars er det den internasjonale vaffel­dagen. Lag en stor røre og inviter til vaffelfest!

Les også:

Sjokoladedrøm

Jordbærbløtkake

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2017, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også