Bak sunne og gode kjeks

Sprø havrekjeks

Her får du to gode varianter av de klassiske, sprø havrekjeksene. De er enkle å lage og sunne nok til at du kan kose deg med god samvittighet.

<p class="Recipe-Title"><span style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: Merriweather, Georgia; font-size: 1.06rem;">SUNN SNACKS: Nyt disse sprø kjeksene med god samvittighet.</span><br></p>

SUNN SNACKS: Nyt disse sprø kjeksene med god samvittighet.

Foto: Betina Hastoft
Først publisert

Havre-cookies

ca. 20 stk.

100 g smør, romtemperert

100 g sukker

2 ss sirup

1 egg

125 g hvetemel

¼ salt

1 ts vaniljesukker

120 g havregryn

75 g grovhakkede mandler

1½ dl tørkede blåbær

¾ ts natron

75 g hakket, mørk sjokolade

Forvarm ovnen til 175°. Pisk romtemperert smør, sukker og sirup godt med en elektrisk visp. Ha i egget og pisk i 1 minutt eller til godt blandet. Ha i hvetemel, salt, vaniljesukker, havregryn, hakkede mandler, blåbær og natron og pisk videre i et par minutter. Vend inn hakket sjokolade.

Fordel deigen utover et stekebrett dekket med bakepapir i topper på ca. 7 cm i diameter. Det må være godt med mellomrom mellom kjeksene da de flyter litt utover. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter og avkjøl på rist.

<p class="Recipe-Title">SMÅ SNACKS: Disse blir enda bedre med sjokolade.</p>

SMÅ SNACKS: Disse blir enda bedre med sjokolade.

Foto: Betina Hastoft

Kjeks med sjokolade

24 stk.

100 g smør

100 g havregryn

1 egg

125 g sukker

1 ss hvetemel

1 ts bakepulver

200 g mørk sjokolade

Forvarm 175°. Smelt smør og vend inn havregryn, og la det stå. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør det inn i smør­bland­ingen med hvetemel og bakepulver.

Sett små topper utover et stekebrett dekket med bakepapir og press litt ned. Ha god avstand mellom kjeksene da de flyter mye utover. Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.

Hakk sjokoladen fint og smelt 2/3 av den i mikrobølgeovn eller over vannbad. Rør inn resten av sjoko­laden til alt er smeltet. Dypp halvparten av hver kjeks i smeltet sjokolade og la stivne på rist.