Oppskrift: Sjokolade- og sitronpai
Forfriskende søtsak
Denne sjokoladepaien med et forfriskende sitronlokk smaker himmelsk!
100 g hvetemel
25 g kakao
75 g smør, romtemperert
25 mandler
50 g sukker
1 egg
FYLL:
4 egg
1 eggeplomme
200 g sukker
1½ dl fløte
2–3 sitroner, saft og skall
lime til pynt
Ha mel, kakao, smør, malte eller finhakkede mandler, sukker og egg i en food processor og kjør til alt har samlet seg til en deig.
Klem deigen ut i en paiform, 22 cm i diameter. Bruk gjerne litt mel på fingrene hvis deigen er litt bløt. Sett kjølig i ca. 30 min.
Prikk deigen med en gaffel og stek den midt i ovnen ved 200° i ca. 12–15 minutter. Avkjøl bunnen litt og sett temperaturen i ovnen ned til 180°.
Pisk sammen hele egg, eggeplomme og sukker. Tilsett fløte, sitronsaft og skall og visp til alt er blandet.
Hell fyllet forsiktig i paibunnen og stek midt i ovnen i ca. 30 min.
Server paien lun og pynt med limeskiver og kanskje med et melisdryss over.
Les også:
Hjemmet-lesernes beste festkake
Slik lykkes du med den beste paien - oppskrift på sjokoladepai
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør