Oppskrift: Frossen ostekake med bær
Forfriskende og frossen festkake
Denne fristende ostekaken er midt i blinken og faktisk noe du kan ha på lur i fryseren.
![](https://image.klikk.no/2676165.jpg?imageId=2676165&x=0.0&y=12.2&cropw=100.0&croph=75.0&width=1000&height=570)
ca. 10 biter
75 g smør, romtemperert
200 g Digestive-kjeks eller annen god kjeks
400 g Kremost til baking Naturell
1 dl H-melk
1½ dl sukker
1 sitron, revet skall og saft fra denne
2 pl. gelatin
3 dl kremfløte
PYNT:
8 jordbær, delt i to
½ dl blåbær
Knus kjeksen. Bland smulene med det romtempererte smøret.
Trykk blandingen godt ut i en form med 22–23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.
Legg gelatinplater til bløt i kald vann i ca. 5–10 min. Riv sitronskall.
Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.
![](https://image.klikk.no/2676161.jpg?imageId=2676161&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=334&height=223)
Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, etter at blandingen er helt avkjølt. Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.
Frossen ostekake bør du ta frem en god stund før servering, slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server.
LES OGSÅ:
Spennende vri: Ostekake med sjokolade
23 oppskrifter: Hjemmet-lesernes beste festkaker
En godbit til å ha på lur: Sjokoladekake med appelsin
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
![Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.](https://image.klikk.no/2638759.jpg?imageId=2638759&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=334&height=463)
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør