Mørdeig + epler = suksess

Verdens beste eplekake med marsipan

Lun eplekake med krem eller vaniljesaus. Hvem kan motstå det? Prøv en liten tvist med marsipan, og gjestene dine vil juble.

Har du noen epler liggende, er det supert å bruke dem opp i denne nydelige eplekaken,
Publisert Sist oppdatert

(Paiform på 24 cm)

DEIG:

50 g melis

100 g smør/margarin

150 g hvetemel

1 egg

FYLL:

35 g revet marsipan

35 g sukker

35 g smør

1 egg

2 ss hvetemel

2 epler kanel og sukker

Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye).

Legg deigen kjølig en halv time før du bruker den.

For å unngå at eplene blir brune, legger jeg ferdigskrelte eplebiter i en bolle med vann tilsatt noen dråper sitronsaft.

Kjevle deigen 1,5 mm tynn og kle en paiform på 24 cm.

Bland sammen fyllet og stryk på bunnen av formen.

Sett kjølig.

Skrell eplene.

Legg eplebåter på fyllet.

Dryss på kanel og sukker.

Stek på nederste rille, 190 ° i 25–30 minutter.

Slik gjør du det:

Lag mørdeig, pakk den inn og legg kjølig en halv time.
Kjevle deigen og legg over i formen. Stryk på fyllet.
Legg eplebåter på fyllet.
Strø på kanel og sukker før steking på nederste rille, 190°.