Mørdeig + epler = suksess
Verdens beste eplekake med marsipan
Lun eplekake med krem eller vaniljesaus. Hvem kan motstå det? Prøv en liten tvist med marsipan, og gjestene dine vil juble.
(Paiform på 24 cm)
DEIG:
50 g melis
100 g smør/margarin
150 g hvetemel
1 egg
FYLL:
35 g revet marsipan
35 g sukker
35 g smør
1 egg
2 ss hvetemel
2 epler kanel og sukker
Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye).
Legg deigen kjølig en halv time før du bruker den.
Kjevle deigen 1,5 mm tynn og kle en paiform på 24 cm.
Bland sammen fyllet og stryk på bunnen av formen.
Sett kjølig.
Skrell eplene.
Legg eplebåter på fyllet.
Dryss på kanel og sukker.
Stek på nederste rille, 190 ° i 25–30 minutter.
Slik gjør du det:
Denne saken ble første gang publisert 21/09 2018, og sist oppdatert 28/09 2018.