Mørdeig + epler = suksess

Verdens beste eplekake med marsipan

Lun eplekake med krem eller vaniljesaus. Hvem kan motstå det? Prøv en liten tvist med marsipan, og gjestene dine vil juble.

Har du noen epler liggende, er det supert å bruke dem opp i denne nydelige eplekaken,
Har du noen epler liggende, er det supert å bruke dem opp i denne nydelige eplekaken, Foto: Elin Vatnar Nilsen
Sist oppdatert

(Paiform på 24 cm)

DEIG:

50 g melis

100 g smør/margarin

150 g hvetemel

1 egg

FYLL:

35 g revet marsipan

35 g sukker

35 g smør

1 egg

2 ss hvetemel

2 epler kanel og sukker

Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye).

Legg deigen kjølig en halv time før du bruker den.

For å unngå at eplene blir brune, legger jeg ferdigskrelte eplebiter i en bolle med vann tilsatt noen dråper sitronsaft.
For å unngå at eplene blir brune, legger jeg ferdigskrelte eplebiter i en bolle med vann tilsatt noen dråper sitronsaft. Foto: Elin Vatnar Nilsen

Kjevle deigen 1,5 mm tynn og kle en paiform på 24 cm.

Bland sammen fyllet og stryk på bunnen av formen.

Sett kjølig.

Skrell eplene.

Legg eplebåter på fyllet.

Dryss på kanel og sukker.

Stek på nederste rille, 190 ° i 25–30 minutter.

Slik gjør du det:

Lag mørdeig, pakk den inn og legg kjølig en halv time.
Lag mørdeig, pakk den inn og legg kjølig en halv time. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Kjevle deigen og legg over 
i formen. Stryk på fyllet.
Kjevle deigen og legg over i formen. Stryk på fyllet. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Legg eplebåter på fyllet.
Legg eplebåter på fyllet. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Strø på kanel og sukker før 
steking på nederste rille, 190°.
Strø på kanel og sukker før steking på nederste rille, 190°. Foto: Elin Vatnar Nilsen

Denne saken ble første gang publisert 21/09 2018, og sist oppdatert 28/09 2018.

Les også