Enkel middag med mye smak
Herlig kyllingrett
Denne enkle hverdagsretten blir fort en favoritt. Server gjerne kyllingen med poteter, pasta eller en enkel salat.
Kylling saltimbocca med salat
4 porsjoner
4 kyllingbryst
1 ss olivenolje
4 kvister fersk salvie
4 skiver parmaskinke
SALAT MED RIS:
150 g sort fullkornsris
1 bunt vårløk
2 røde paprika
1 mango
1 pose babyspinat
1 neve friske urter, f.eks. basilikum, persille eller timian
50 g saltristede mandler
salt og pepper
olivenolje
Kok risen etter anvisning på pakken og avkjøl den. Kutt opp vårløken og skjær paprikaen i tynne strimler. Skjær mangoen i båter, og skyll babyspinaten og urtene. Bland sammen ris med vårløk, paprika, mango, babyspinat, urter og hakkede saltristede mandler. Smak til med salt, pepper og olivenolje.
Varm oljen i en stekepanne og brun kyllingbrystene lett på hver side. Krydre med salt og pepper og ta kjøttet ut av pannen. Legg på salvie og en skive parmaskinke og bind det sammen med hyssing.
Legg kyllingstykkene tilbake i den varme pannen og stek dem ferdige, ca. 5 minutter på hver side, til skinken er sprø. Server sammen med rissalaten.
Denne saken ble første gang publisert 08/03 2023, og sist oppdatert 08/03 2023.