Oppskrift på sjokoladekake med appelsin
En godbit til å ha på lur
Vi lot oss friste av denne lekre kaken med sjokolade og appelsin. Bunnen kan du ha på lur i fryseren, og da er det fort gjort å pynte med krem og frukt.
12 biter
150 g mørk sjokolade
125 g smør
1 appelsin, saften
4 egg
150 g sukker
70 g hvetemel
1 dl valnøtter,
grovhakkede
PYNT:
2 dl pisket kremfløte
1–2 modne nektariner i båter
sitronmelisse og ev. finrevet appelsinskall
Smelt sjokolade og smør i en kjele, og avkjøl. Rør inn appelsinsaft. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland sammen mel og nøtter og rør dette i eggedosisen vekselvis med sjokoladen. Fyll røren i en god smurt form 24 cm i diameter.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160° i ca. 1 time. Avkjøl kaken på rist.
Server kaken med pisket krem og båter av modne nektariner. Pynt med sitronmelisse.
LES OGSÅ:
Herlig, mørk brownies-variant med kokos
Sjokoladekake med nøtter og krem
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 27/04 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.