Elgsuppe
Den er spekket av godsaker, elgsuppen. Be til gjestebud, da vel.
(6 porsjoner)
1½ kg elgkjøtt
ca. 4 l vann
2 ts salt
10 hele pepperkorn
1 løk
200 g gule erter
5-6 gulrøtter
1 hel knollselleri
3 tykke skiver kålrot
1-2 persillerøtter
500 g hodekål
200 g purre
5 ss frisk persille
Legg ertene i bløt natten over.
Kok opp vannet, del kjøttet i mindre biter og ha det i det kokende vannet. Tilsett salt og hel pepper. La kjøttet småkoke i et par timer. Skum av hvis det trengs. La ertene koke med den siste timen.
Skrell og skjær grønnsaker i mindre biter. Ha de i suppen når kjøttet er mørt.
La grønnsakene koke med de siste 20 min.
Smak til suppen med salt og pepper.
Tilsett persille rett før servering.
Denne saken ble første gang publisert 24/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.