Her er verdens beste brownies!
Brownies med nougat
Lag på lag med gode smaker. Hils på dronningen av browniesland!
(Ca. 16 biter)
200 g kremost
1 ts vaniljesukker
200 g sukker
2 egg
100 g smør
3 ss kakao
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 g pekannøtter, grovhakkede
GLASUR:
60 g smør
2 ss melk
2 ss kakao
ca. 100 g melis
pekannøtter og mandelflarn til pynt
Rør ost, vaniljesukker og 30 g av sukkeret sammen til en jevn krem, sett til side.
Visp eggene og resten av sukkeret til luftig eggedosis. Smelt smør på svak varme og rør inn kakao. Vend forsiktig inn smørblandingen, mel, bakepulver og grovhakkede pekannøtter i eggedosisen.
Hell halvparten av browniesblandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne, 20 x 20 cm. Smør forsiktig ostekremen over og dekk med resten av brownies-blandingen til slutt.
Stek kaken midt i ovnen ved 180° i ca. 30 min. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig stekt. Avkjøl i formen på rist.
Smelt smøret og tilsett melken. Visp inn kakao og melis. Juster melis etter hvor fast du ønsker glasuren. Smør glasuren over kaken og pynt med pekannøtter og mandelflak.
Les også:
Bringebærfromasj med sjokoladebunn
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 25/10 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.