Her er verdens beste brownies!

Brownies med nougat

Lag på lag med gode smaker. Hils på dronningen av browniesland!

UIMOTSTÅELIG: Kremosten i kaken gir en deilig balanse mellom syrlighet og sødme.
UIMOTSTÅELIG: Kremosten i kaken gir en deilig balanse mellom syrlighet og sødme. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(Ca. 16 bi­ter)

200 g krem­ost

1 ts va­nil­je­suk­ker

200 g suk­ker

2 egg

100 g smør

3 ss ka­kao

100 g hve­te­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

50 g pe­kan­nøt­ter, grov­hak­ke­de

GLA­SUR:

60 g smør

2 ss melk

2 ss ka­kao

ca. 100 g me­lis

pe­kan­nøt­ter og man­del­flarn til pynt

Rør ost, va­nil­je­suk­ker og 30 g av suk­ke­ret sam­men til en jevn krem, sett til side.

Visp eg­ge­ne og res­ten av suk­ke­ret til luf­tig eg­ge­do­sis. Smelt smør på svak var­me og rør inn ka­kao. Vend for­sik­tig inn smør­blan­din­gen, mel, ba­ke­pul­ver og grov­hak­ke­de pe­kan­nøt­ter i eg­ge­do­si­sen.

Hell halv­par­ten av browniesblandingen i en ba­ke­pa­pir­kledd, li­ten lang­pan­ne, 20 x 20 cm. Smør for­sik­tig os­te­kre­men over og dekk med res­ten av brownies-blan­din­gen til slutt.

Stek ka­ken midt i ov­nen ved 180° i ca. 30 min. Sjekk med en kake­pin­ne om den er fer­dig stekt. Av­kjøl i for­men på rist.

Smelt smø­ret og til­sett mel­ken. Visp inn ka­kao og me­lis. Jus­ter me­lis et­ter hvor fast du øns­ker gla­su­ren. Smør gla­su­ren over ka­ken og pynt med pe­kan­nøt­ter og man­del­flak.

Les også:

Bringebærfromasj med sjokoladebunn

Hvetekransen du baker i en fei

Nøtterull med plommer

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 25/10 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også