Biffsalat
Denne biffsalaten er både lett og lettvint.
Tomatelskere
Drysser du litt sukker, salt eller pepper over tomatskivene, vil den herlige tomatsmaken bli forsterket. Oppbevarer du også tomatene på kjøkkenbenken istedenfor i kjøleskapet, utvikles smaken og aromaen bedre.
(4 porsjoner)
600 g ytrefilet av storfe
salt og pepper
2 ss margarin eller olje
1 boks cocktailtomater
1 brett aspargestopper eller miniasparges
1 brett sukkererter
1 rødløk
2 avokado
litt sitronsaft
240 g fetaost (3% fett)
DRESSING:
8 ts ekstra virgin olivenolje
1 ts sennep
4 ts balsamicoeddik
salt og pepper
Skjær kjøttet i fingertykke strimler. Strø på salt og pepper. Del tomatene i to. Kok aspargesen og sukkerertene i 2 min. Avkjøl raskt i iskaldt vann. Hell av vannet. Kutt løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta kjøttet ut av skallet, og del opp i passe store biter. Hell litt sitronsaft over avokadoen, så blir den ikke så lett brun. Bland sammen asparges, sukkererter og avokado og tilsett fetaost i biter.
Stek biffstrimlene i margarin eller olje på høy varme.
Bland alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene og hell over dressingen.
Server gjerne med litt godt og grovt brød ved siden av.