husker du oppskriften Fra Hjemmets matkort?
Krydderkake med kremostglasur
Bak en liten langpannekake med deilig smak av krydder og silkemyk topping.

(Langpanne ca. 25 x 35)
200 g hvetemel
2½ ts bakepulver
120 g (brunt) sukker
1 ts kardemomme
2 ts kanel
½ ts nellik (malt)
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
1 ss kakao
1 dl melk
3 egg
1 dl nøytral olje (solsikke, soya eller raps)
Glasur
100 g nøytral kremost
35 g smør
60 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft
Rør sammen egg, olje, sukker og melk.
Sikt det tørre sammen og bland det godt før du mikser det med den flytende blandingen.
Rør til du ikke har klumper.
Røra helles i en liten langpanne ca. 25 x 35 cm.
Settes i ovnen på 180° (varmluft) i ca. 15–20 minutter.
Glasuren lager du ved å røre sammen mykt smør og melis, romtemperert kremost, vanilje og sitron.
Del gjerne kaken i to og legg på et lag i midten. Smør resten på toppen.
Pynt etter ønske.



