Prøv en ny vri på gjærbaksten!

Saftig hvetekake med makronfyll

Makronsmaken gir det lille ekstra til baksten, og fyllet lager du enkelt selv.

Publisert Sist oppdatert

(Springform ca. 28 cm i diameter)

300 g hvetemel
2 dl melk
12 g gjær
30 g sukker
½ ts kardemomme
50 g smør
1 pose makronfyll/ lag selv

Rør ut gjæren i lunken melk i en bakebolle. Ha i alt det tørre og elt i ca. 10 min. Tilsett smøret i terninger og elt i 10 min. til. La deigen hvile ca. 1 time. Smør en springform ca. 28 cm i diameter. Del deigen i to. Klem den ene delen ut i formen. Smør på makronfyll. Rull resten av deigen til en lang pølse. Legg den på makronfyllet i et spiralmønster. Sett til heving i 30–45 min. Stek på nederste rille ved 225° i 15–20 minutter.

Lag fyllet selv

Makronfyll lager du på 1-2-3. 70 g mykt smør blandes med 70g sukker og 70 g malte mandler.

Klem ut halvparten av deigen i formen, smør på makronfyll.
Rull en pølse av resten av deigen. Legg på i spiralmønster.
La deigen heve 30–45 min. før steking. Stek ved 220° i 15–20 min.