Bakt etter oppskrift fra de gamle matkortene
Elins smakfulle frokostloff
Husker du matkortene som fulgte med Hjemmet tidligere? Nå har de gjenoppstått på Instagram under #hjemmets_matkort. Denne uken baker Elin fristende loff.
500 g hvetemel
1 ts salt
2 ss olje
30 g gjær
3½ dl melk frø til dryss
Bland alle ingrediensene i en bake bolle. Elt deigen godt – minimum 15 min. Legg et klede over bollen eller pakk den inn i plast og la den stå på benken en times tid. Del deigen i to og lag to runde brød. Sett til heving i ca. 1½ time. Pensle loffen med vann og skjær snitt på toppen. Dryss på for eksempel valmuefrø eller sesamfrø. Skru ovnen opp på 280° (eller sett den på det varmeste du kan). Sett inn loffen. Skru ned temperaturen til 230° etter ca. 5 min. Stek i totalt 40 min.