Krem-Elin baker oppskrifter fra hjemmets matkort
Saftig nøtte- og banankake
Bak en smakfull banankake til kaffekosen. Nøttene gir det lille ekstra.
100 g smør eller margarin
150 g sukker
2 brune bananer (eller 3 små)
2 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g hasselnøttkjerner
100 g valnøttkjerner
Finhakk nøttene (bruk gjerne en food processor) og smør en springform ca. 22–24 cm.
Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Knus bananene med en gaffel og rør inn.
Sikt inn mel og bakepulver. Ikke rør for mye. Til slutt vendes resten av nøttene inn med en slikkepott. Hell i nøttekledd form og stek ved 175°midt i ovnen i ca. 40–50 min.
Denne saken ble første gang publisert 05/07 2018, og sist oppdatert 05/07 2018.