Tips! I denne oppskriften skal smør og sukker røres lyst og luftig. Da er det viktig å bruke romtemperert smør eller margarin. For å få kjøleskapskaldt smør raskt mykt, kan du skjære det i tynne skiver (bruk legge det utover en tallerken.Elin Vatnar Nilsen
100 g smør eller margarin
150 g sukker
2 brune bananer (eller 3 små)
2 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g hasselnøttkjerner
100 g valnøttkjerner
Finhakk nøttene (bruk gjerne en food processor) og smør en springform ca. 22–24 cm.
Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Knus bananene med en gaffel og rør inn.
Sikt inn mel og bakepulver. Ikke rør for mye. Til slutt vendes resten av nøttene inn med en slikkepott. Hell i nøttekledd form og stek ved 175°midt i ovnen i ca. 40–50 min.
1. Pensle formen og strø litt av nøttene i den. Hell av det overflødige.Elin Vatnar Nilsen
2. Bruk gjerne brune bananer og mos dem med en gaffel.Elin Vatnar Nilsen
3. Er røra veldig fast? Da kan du tilsette ½ dl melk.Elin Vatnar Nilsen
4. Hell i nøttekledd form og stek ved 175° midt i ovnen i ca. 40–50 min.Elin Vatnar Nilsen