Oppskrift: Sjokoladepai
Slik lykkes du med den beste paien
Det er noe spesielt med sjokoladekaker. Prøv denne sjokoladepaien, den er enkel å få til og en garantert suksess!
Paiform, ca. 26 cm i diameter
125 g smør
250 g hvetemel
30 g sukker
2 eggeplommer
ca. 2 ss kaldt vann
SJOKOLADEFYLL:
3 pl. kokesjokolade
4 egg
1½ dl sukker
1 dl lys sirup
½ dl smeltet smør
PYNT:
50 g pekannøtter eller valnøtter
Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en food processor. Sett deigen kaldt i ½ time.
Trykk deigen ut i en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200° i ca. 10 min. til den er litt gyllen.
Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle, som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør forsiktig i sjokoladen når den er smeltet.
Ha sjokoladen i en bolle sammen med egg, sukker, sirup og smeltet smør. Rør alt sammen til en jevn røre og fyll den i paiskallet.
Sett paien på nederste rille i stekeovnen ved 180° og stek i 35-40 minutter. Legg på halve nøtter til pynt etter ca. 15 minutter, slik at de ikke faller ned i sjokoladefyllet.
Paien kan gjerne lages dagen før servering.
Les også:
Se video: Slik lykkes du med rullekaken
Rask eplepai med karamelliserte epler
Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 27/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.