Sjokoladerullekake
Frist dine kaffegjester med denne sjokoladerullekaken!

8 biter
3 egg
125 g sukker
100 g hvetemel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
FYLL OG PYNT:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 beger kremost til baking vanilje
jordbær
sitronmelisse
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det forsiktig i eggedosisen.
Kle en langpanne 30 cm x 40 cm med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen ved 240° i ca. 8 minutter.

Hvelv kaken på fuktig håndkle eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken under langpannen. Da sprekker ikke kaken når den rulles sammen.
Visp kremfløte og sukker til krem. Dekk den avkjølte kakebunnen med kremost vanilje, grovt hakkede jordbær og ca. halvparten av kremen. Rull kaken sammen fra langsiden.
La kaken ligge med skjøten ned. Dekk kaken med resten av kremen og pynt med bær og sitronmelisse.
Se også videosak: Slik lykkes du med rullekaken
Les også:
Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Rask eplepai med karamelliserte epler
Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør