Kakefest - hurra!
En stor og staselig 17. mai-kake med masse krem og mye bær - det er Norge i rødt, hvitt og blått! Denne festbløtkaken pynter selvsagt opp ethvert kakebord, uansett om anledningen er feiring av nasjonaldagen eller noe annet.

16 porsjoner
SUKKERBRØD:
8 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
KAKEFYLL:
2 dl bringebær-syltetøy
5 dl Piano vaniljekrem
3 dl kremfløte
PYNT:
6 dl kremfløte
5 dl friske eller dypfryste jordbær eller bringebær
1 dl friske/ dypfryste blåbær
Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, og bland det forsiktig med eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en bakepapirkledt lang-panne, minimum 25x30 cm.
Stek sukkerbrød-bunnen i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 30 min.
Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:
Havremuffins du baker i en fei
Gulerotkake med biter av mørk sjokolade
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling.

Del kakebunnen i to lag. Bre syltetøy over bunnlaget. Fordel vani-ljekremen over sylte-tøyet og dekk den med vispet kremfløte.
Legg på topplaget. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.
Fordel bær på kaken, gjerne i et mønster. Sprøyt så kremen rundt. Sprøyt til slutt krem-striper rundt kanten på kaken.
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør