Dronning Maud-fromasj
Et aldri så lite kongelig sus er det over denne desserten, som ble komponert til dronning Maud og kong Haakons kroningsferdi i 1906. Dronning Maud-fromasjen ble servert da de besøkte Haugesund, og er også kjent som Haugesunddesserten.

6 porsjoner
3 egg
125 g sukker
4-5 pl. gelatin
½ dl kokende vann
3 dl kremfløte
200 g kokesjokolade, finrevet
Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:
Havremuffins du baker i en fei
Gulerotkake med biter av mørk sjokolade
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
(½ dl portvin)
Stivpisk egg og sukker. Bløtlegg gelatinen ca. 10 min. før du rører den ut i kokende vann. Avkjøl før du ev. tilsetter portvin.
Hell litt avkjølt gelatin i eggedosisen og bland med stivpisket kremfløte.

Hell 1/3 av blandingen i en dessertskål, ha så revet sjokolade over og fortsett slik til bollen er nesten full. Ønsker du øverste lag med sjokoladerasp i rutemønster, klipper du et lite hull i en plastpose der du har sjokoladen i, da blir det lettere å lage rutemønster.