3 gode suppeoppskrifter
Varm suppe på menyen
En god og mettende suppe holder deg varm i vinter. Her får du mye god smak med enkle grep.
Minestrone-suppe
2 porsjoner
2 ss olivenolje
½ gul løk
1 gulrot, finhakket
1 stilk selleri, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 ts frisk oregano
1 ts timian
400 g hakkede tomater
1 dl grønnsakbuljong
2½ dl pasta
1 boks (250g) hvite bønner
Til servering:
Pesto, ristet brød og god olivenolje
Finhakk løk, gulrot, selleri og hvitløk. Fres hakkede grønnsaker oregano og timian i ca. 7 minutter til blankt. Tilsett hakkede tomater og grønnsakbuljong og kok i ca. 15 minutter. Tilsett pasta og bønner og kok til pastaen er al dente.
Server suppen med pesto, olivenolje og godt brød.
Fransk løksuppe
4 porsjoner
8 løk
2 ss olivenolje
4 hvitløkfedd
2 kvister frisk timian eller 1 ts tørket
1 l kylling- eller grønnsakkraft
1 laurbærblad
2 ss soyasaus
4 skiver brød
100 g smaksrik ost, gjerne flere typer
1 ts frisk eller tørket timian
Del løk og skjær i tynne skiver. Stek løken i olivenolje på middels varme til den er karamellisert og mørk gyllenbrun. Finhakk hvitløk. Tilsett hvitløk, timian, ha i kraft, laurbærblad og soya og kok opp. Skru ned til medium varme og la småkoke i 20 minutter. Smak til med salt.
Forvarm stekeovnen til 250°. Øs suppe i fire ildfaste skåler. Topp suppeskålene med brødskiver, dryss over ost, gratiner i ovnen til osten bobler og har fått litt farge. Dryss litt timian over og server suppen rykende varm.
Linsegryte med rotgrønnsaker og bacon
4 porsjoner
150 g bacon i biter
nøytral olje
1 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
ca. 1/2 rød chili (etter smak)
2,5 dl røde linser (ukokte)
1 liter kyllingbuljong
3 gulrøtter, i terninger
1 stor sellerirot, i terninger
salt og pepper
urter til pynt
Fres baconet i litt olje på middels varme, men uten at det tar farge. Tilsett løken og la den surre sammen med baconet til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili de siste minuttene. Ha i de ukokte linsene og tilsett buljongen, gulrøtter og sellerirot, og la det koke opp.
La suppen trekke under lokk i ca. 30 minutter til grønnsakene er møre og linsene er myke. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med urter på toppen.
Denne saken ble første gang publisert 25/01 2023, og sist oppdatert 31/01 2023.