Siste fra Londons hoppeste restaurant: Froskelår-pizza
Ville du spist denne?
Den britisk restaurantkjeden Eco har fått dyrevenner til å hoppe i stolene.
Grunnen er at kjøkkensjef Sami Wasif bruker froskelår som pizzafyll. For virkelig å riste av pinglespiserne er det øvrige fyllet kapers og ansjos.
Dyrevernere synes ikke dette er et sprettent påhitt. Tvert imot mener de det er barbarisk (froskelårene altså, ikke ansjosen, slik man kanskje skulle tro):
- Amputeres levende
- Vanligvis blir froskelårene bare kappet av mens dyrene fortsatt er i live, sier en talsmann for en ikke navngitt dyrevernorganisasjon.
- De fanges i bøttevis i land som Indonesia, for deretter å eksporteres til Vesten. Jeg nekter å tro at restaurantgjester er så desperat på jakt etter underholdning at de vil være en del av denne grusomme geskjeften, sier hun til The Sun.
Sneglepizza
Sami Wasif fikk ideen til froskepizzaen i Paris, og hevder han har «raffinert» den århundregamle franske skikken med å ete frosk.
- Nå har jeg lagd pizza i mer enn 20 år og jeg vet at Londons spisegjester alltid er på jakt etter noen nytt og spennende. Pizza er som skapt for å eksperimentere. Jeg tror det neste på min meny blir en sneglepizza, sier han.
Kan vi foreslå paddepaté og salamanderstuing i samme slengen? Så vet Hekseforeningen hvor de skal legge julebordet sitt.
Denne saken ble første gang publisert 16/10 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.