Smaken av sommer
Norsk frukt og bær er vel noe av det beste vi kan tenke oss; søtt og syrlig om hverandre, gjerne sammen med krem, sukker og annet godt. Kombinasjonen er uovertruffen og passer utmerket til både desserter og i kaker.
4 porsjoner:
Eggedosis og krem:
3 eggeplommer
1 dl sukker/melis
3 dl kremfløte
Trollkrem:
4 dl tyttebær
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 eggehvite
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk krem og rør den inn i eggedosisen.
Lag trollkrem ved å piske eggehvite, sukker og vaniljesukker til det blir helt stivt. Ha i tyttebær og pisk en stund til.
Bland trollkremen inn i eggedosisen og frys.
Serveres i en dessertbolle eller i porsjonsglass. Topppes med bær av eget ønske. Tyttebærene kan blandes eller byttes ut med for eksempel rips, blåbær eller bringebær. Serveres om ønskelig med vaniljesaus.
Denne saken ble første gang publisert 30/06 2017.