Påskens lille søte
Denne deilige sjokoladeostekaken får en gøyal påskevri med guloransje physalis som pynt.

200 g Digestivekjeks
200 g Maryland Cookies
125 g smør eller margarin
2 1/2 dl kesam
400 g philadelphiaost
1 dl sukker
1 vaniljestang
3 egg
200 g mørk sjokolade
Pynt:
Physalis
blåbær
Knus Digestivekjeks og Maryland Cookies i en foodprosessor. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk blandingen ut i en springform, 24 cm i diameter. Stek i 10 minutter på 175 °C.
Senk ovnsvarmen til 150 °C.
Visp sammen kesam, philadelphiaost, sukker og frø fra vaniljestangen. Visp så inn eggene. Smelt sjokoladen i vannbad og rør det inn i blandingen. Hell i formen og stek i 40 minutter. La avkjøles.
La ostekaken hvile et par timer i kjøleskap før den serveres. Pynt med physalis og blåbær.
Oppskrift: Kjerstin Svensson
Foto: Olaf Abrahamsson