Gratis oppskrift:

Sjokoladekake med karamellokk

Sjokolade og karamell i nøtterus

SJOKOLADEKAKE MED KARAMELLOKK: Og innimellom alt det finner du nøtter som storkoser seg.
SJOKOLADEKAKE MED KARAMELLOKK: Og innimellom alt det finner du nøtter som storkoser seg. Foto: Kristinn Magnüsson
Først publisert Sist oppdatert

Ingredienser:

4 egg, romtempererte

125 g sukker

100 g hvetemel

2 ½ ss kakao

40 g smeltet smør

 

Karamelltopp

2 ½ dl fløte

80 g brunt sukker

3 ss sirup

30 g smør

1 ts vaniljesukker

60 g hasselnøtter, hakket

60 g rosiner, tyttebær eller annen

tørket frukt

 

1. Forvarm ovnen til 180° C. Visp egg og sukker hvitt. Sikt mel og kakao sammen og tilsett smeltet smør. Bland forsiktig med en slikkepott. Kle en springform (26 cm) med bakepapir, hell i røren og stek kaken midt i ovnen 35–40 minutter.

2. Avkjøl kaken på rist. Før servering koker du fløte, brunt sukker og sirup i cirka 8–10 minutter, til blandingen tykner. Tilsett smør, vaniljesukker, nøtter og tørket frukt. Hell karamellblandingen over kaken. Serveres gjerne med krem.