Gratis oppskrift:
Sjokoladekake med karamellokk
Sjokolade og karamell i nøtterus
Ingredienser:
4 egg, romtempererte
125 g sukker
100 g hvetemel
2 ½ ss kakao
40 g smeltet smør
Karamelltopp
2 ½ dl fløte
80 g brunt sukker
3 ss sirup
30 g smør
1 ts vaniljesukker
60 g hasselnøtter, hakket
60 g rosiner, tyttebær eller annen
tørket frukt
1. Forvarm ovnen til 180° C. Visp egg og sukker hvitt. Sikt mel og kakao sammen og tilsett smeltet smør. Bland forsiktig med en slikkepott. Kle en springform (26 cm) med bakepapir, hell i røren og stek kaken midt i ovnen 35–40 minutter.
2. Avkjøl kaken på rist. Før servering koker du fløte, brunt sukker og sirup i cirka 8–10 minutter, til blandingen tykner. Tilsett smør, vaniljesukker, nøtter og tørket frukt. Hell karamellblandingen over kaken. Serveres gjerne med krem.