Oppskrift på den beste ostekaken
New York ostekake
Dette er en klassisk amerikansk ostekake; mektig, god og fløyelsmyk i konsistensen.
![Ostekake slik den serveres i Amerika Ostekake slik den serveres i Amerika](https://image.klikk.no/2775203.jpg?imageId=2775203&x=18.129673&y=23.435871&cropw=68.32957&croph=51.251305&width=1000&height=570)
Bunn
200 g valnøtter
60 g sukker
55 g smør
Kaken
900 g kremost naturell
285 g sukker
1 vaniljestang
4 egg
1 ½ dl fløte
Hvit topping
5 dl lettrømme
60 g sukker
1 vaniljestang
1. Pass på at alle ingrediensene har romtemperatur før du starter, da får du best resultat. Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med sukker. Tilsett smeltet smør og bland godt. Press nøttemassen i en 25–28 cm rund springform. Stek i ca. 15 minutter på 180°C.
2. Til fyllet har du kremost,
sukker og frø fra en vaniljestang i en bolle og visp luftig med
en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
3. Tilsett et egg om gangen til det er godt blandet, men ikke mer. Ha i fløte og vaniljefrø, og miks det kun til alt er godt blandet.
4. Ta bakeformen ut av ovnen, senk temperaturen til 150 °C. Kle så
aluminiumsfolie rundt bakeformen.
5. Sett formen i vannbad, og hell røren i formen. Sett det i midten av ovnen på 150°C i ca. 1 time og 40 minutter.
6. Til glasur blander du rømme, sukker og frø fra vaniljestang godt sammen. Hell det over den varme ostekaken.
7. Stek ostekaken i ytterligere 5 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la hvile i 15 minutter.
8. Skjær med en kniv rundt kanten
av ostekaken og sett kaldt til dagen etter.