Oppskrift på hjemmelaget marsipan
Julens beste marsipan
Marsipan hører julen til. Her får du fru Timians oppskrift på en deilig, hjemmelaget variant.
Å lage sin egen marsipan er både enkelt og morsomt. Mange synes de får det beste resultatet med en mandelkvern istedenfor en kjøkkenmaskin, men det velger du selv.
20 kuler:
225 g mandler
125 g melis
1 eggehvite
50 g mørk sjokolade
1 ts delfiafett
hakkede mandler og sjokoladehjerter til pynt
Slik gjør du:
1. Skåld mandlene og legg dem utover en stekeplate til neste dag, eller tørk dem på 75 grader i stekeovnen i ca. 30 minutter.
2. Mal mandlene 2 ganger i en mandelkvern eller bruk en food processor til mandlene har blitt helt finsmulete.
Sikt i melisen og rør inn eggehviten. Del marsipanmassen i like store klumper. Her veier jeg dem opp til å veie 15 gram. Rull dem til kuler.
3. Smelt sammen sjokoladen og delfiafettet over vannbad.
Dypp marsipankulene i sjokoladen med en gaffel. Strø over hakkede mandler eller plasser et sjokoladehjerte på toppen.
Oppskrift: Marit Røttingsnes Foto: Øystein Westlie
Lyst på flere oppskrifter?
I Familien nummer 25/2014 finner du flere oppskrifter på julens smakfulle kaker!