Iskake på browniebunn
Lyst til å imponere familie og venner med en deilig kake, med minst mulig jobb? Da har vi den perfekte løsningen for deg. Kjempeenkel og knallgod!
Dette trenger du:
Topping:
1.5 liter tress-is
100 g sjokolade
(15 g delfiafett)
2 bokser friske bringebær (a 125 g) (frosne bær kan også brukes)
Browniebunn:
30 g smør
50 g sjokolade
20 g kakao
175 g sukker
2 egg
85 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Smelt smør og sjokolade sammen på svak varme.
2. Bruk en håndvisp og bland sammen egg og sukker.
3. Tilsett smeltet smør og sjokolade.
4. Sikt inn det tørre og rør sammen.
5. Helles røren i en springform, 20–22 cm. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 25–30 minutter. Avkjøl.
6. Så starter du med iskaken. Tin en boks (1.5 liter) med tress-is i 10–15 minutter. Hell den ut på en fjøl. Bruk en kniv varmet i varmt vann, del isen opp i hver sin farge. Fordel isen i tre boller og rør til den er passe myk, men ikke for smeltet.
7. Legg isen på brownie-bunnen, lag for lag. Sett så iskaken i fryseren.
8. Ta iskaken ut av fryseren når den er gjennomfrosset (2-3 timer). Smelt 100 g sjokolade i vannbad (tilsett 15 g delfiafett om sjokoladen er for fast). Ha den smeltede sjokoladen i en pose og klipp et godt hull i enden. Sprøyt en kant, slik at sjokoladen renner nedover siden.
9. Sett kaken tilbake i fryseren til den skal serveres, pynt med bringebær rett før servering.