Godt til kaffen
Inviter til kaffeslabberas i helgen, og overrask gjestene med en deilig, nybakt vaniljekrans!
Til 3 stykker
50 g gjær
225 g smør eller margarin
2 1/2 dl melk
1/2 ts salt
3/4 dl sukker
1 egg
2 ts bakepulver
Ca. 10 dl hvetemel
Fyll:
100 g smør eller margarin
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
Pensling:
egg
perlesukker
Smuldre gjær i en skål. Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen kjølne til 37° og hell den så over gjæren. Rør til gjæren er løst opp.
Tilsett salt, sukker, egg og bakepulver i melet, og bland det sammen. Spar litt mel til utbakingen.
Elt deigen godt til den slipper kanten, dekk den til, og sett til heving i 1 time.
Rør sammen fyllet.
Del deigen i tre biter. Kjevle ut til avlange plater og bre fyllet oppå. Rull sammen og form til ringer.
La kransene hevet tildekket i ytterligere 30 minutter. Skjær noen snitt med en skarp kniv. Pensle med vispet egg og strø på perlesukker.
Stek i ca. 15 minutter på 200 °C.
Oppskrift: Kjerstin Svensson Foto: Olaf Abrahamsson
Flere oppskrifter?
Klikk her for å komme til Familiens matside.