488 meter lange "Prelude" er egentlig ikke et skip
Verdens største flytende offshoreanlegg har tanker som plass tilsvarende 175 svømmebasseng av olympisk størrelse.

"Prelude FLNG" er verdens største flytende produksjonsenhet, ifølge Shell. I fjor kom skipet på plass i Det indiske hav etter en reise på 5800 kilometer fra Geoje-verftet til Samsung Heavy Industries i Sør-Korea. Overfarten tok 30 dager.
Om det kan kalles et skip, blir et definisjonsspørsmål. FLNG er akronym for Floating liquefied natural gas, og "Prelude" er en blanding mellom et tankskip og et flytende offshoreanlegg og skal tjenestegjøre på gassfeltet Prelude, som ligger nord for Kimberley-regionen i Vest-Australia. Nærmeste fastland for offshoreanlegget er 200 kilometer unna. Byen Broome ligger en to timers helikoptertur unna.
"Prelude FLNG" er 488 meter langt. Til sammenligning er verdens største containerskip, "OCCL Hongkong", 399 meter langt, mens verdens største cruiseskip, "Symphony of the Seas", er 362 meter langt

Festet til kjettinger
Prelude-prosjektet er et samarbeid mellom selskapene Royal Dutch Shell, KOGAS og Inpexi. Offshore-anlegget har kapasitet til å behandle 110 000 fat oljeekvivalenter per dag. Det tilsvarer en årlig produksjon på 5,3 millioner tonn flytende væske, fordelt på 3,6 millioner tonn LNG, 1,3 millioner tonn kondensat og 0,4 millioner tonn flytende petroleumsgass (LPG). Fullastet vil hun veie (deplasement) mer enn 600 000 tonn.

På feltet er Prelude FLNG festet til 17 kilometer med kjetting som igjen er festet til 16 gigantiske påler som står på bunnen av Browse Basin på 250 meters dyp. Ankrene er koblet opp mot turreten, og skipet dreier rundt denne. Trykktette forbindelser opprettholdes selv om farkosten roterer.
3 x 6700 hestekrefter
For å slippe kostbare gassrørledninger kjøles gassen ned til -162 grader celsius slik at den får flytende form og holdes flytende under transporten. Denne teknologien er også kostbar, men kan forsvares ved at skipet kan gjenbrukes.
FLNG-giganten er konstruert for å takle kategori 5 sykloner, og tre motorer på 6700 hestekrefter hver skal manøvrere og stabilisere raffineriet etter vind og vær.
