Kabe Novum Compact

Kabe-luksus til en rimeligere penge

Svenske Kabe utvider Novum-serien med en mindre modell og rimeligere modell.

<b>PÅ MESSE:</b> Kabe Novum Compact på Caravan Xpo på Hellerudsletta. 
PÅ MESSE: Kabe Novum Compact på Caravan Xpo på Hellerudsletta.  Foto: Martin Jansen
Publisert

Fra før av finnes den delintegrerte Novum-serien i 750 centimeter lange varianter med totalvekt på 3,5 tonn. Serien er bygget på Mercedes Sprinter og AL-KO-chassis, og er godt utstyrt med full Kabe-standard.

Nå får serien påfyll av 716 centimeter lange og 224 centimeter brede Compact, også bygget på Mercedes Sprinter. Den er imidlertid 29 centimeter kortere og 15 centimeter smalere enn vanlige Novum.

Les også: Kabe børster støv av legendarisk modell

<b>NY NOVUM:</b> Kompakte mål i kombinasjon med smart materialvalg gjør at Novum Compact kan ta rundt 500 kilo nyttelast. 
NY NOVUM: Kompakte mål i kombinasjon med smart materialvalg gjør at Novum Compact kan ta rundt 500 kilo nyttelast.  Foto: Produsenten

– Etterspørselen etter kompakte bobiler vokser raskt, og med Novum Compact fyller vi et behov hos mange kunder. En litt kortere, litt smalere og litt smidigere bobil som er enkel å navigere på veiene og campingplassene. Vi tror den vi appellere til kunder som har hatt bybobil og som ønsker å gå opp i størrelse uten at det må bli en fullskala bobil, sier Zac Karlsson, salgsansvarlig i Sverige.

To løsninger

Novum Compact lanseres i to planløsninger: LXL har fransk seng (196x132) mens LGB er utstyrt med enkelt­senger (196x78). Begge planløsningene har salong med langsgående sofaer (face-to-face). Det eneste som i praksis skiller Novum Compact interiørmessig fra vanlige Novum, er at kjøleskapet er smalere, ifølge Kabe.

<b>FORSKJELLIGE LØSNINGER:</b> Compact-modellen fås med fransk seng (bildet) eller enkeltsenger. 
FORSKJELLIGE LØSNINGER: Compact-modellen fås med fransk seng (bildet) eller enkeltsenger.  Foto: Produsenten
Bad: I løsningen med fransk seng (LXL) er badet plassert bakerst ved siden av sengen.
Bad: I løsningen med fransk seng (LXL) er badet plassert bakerst ved siden av sengen. Foto: Produsenten
Ansikt til ansikt: Sittegruppe med sofaer på hver side.
Ansikt til ansikt: Sittegruppe med sofaer på hver side. Foto: Produsent

Kompakte dimensjoner kombinert med smart materialvalg skal gi Compact-modellen en lastevekt på rundt 500 kilo. Den delintegrerte kompaktmodellen kommer med vannbåren Alde-varme og kan bestilles i to utstyrspakker: Heavy-pakke med totalvekt på 4,5 tonn, eller en Royal-pakke med 170 hesters motor, KABE Air Vent, gulvvarmesystemet AGS II Pro, skinnratt, trådløs ladeplate og ekstra høyttalere.

Novum Compact koster fra 1 678 800 kroner. En godt utstyrt utgave med fransk seng til 1 828 466 kroner står utstilt på Caravan Xpo på Hellerudsletta, som varer fra 19. til 22 .september

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 48 2024


Denne saken ble første gang publisert 20/09 2024.

Les også