Beneteau Swift Trawler 54

Denne luksusbåten tar deg fra Bergen til Island på en tankfylling

Imponerende innredning og rekkevidde på den nye Beneteau Swift Trawler 54.

<b>STOR:</b> God plass i cockpitsalongen med to sofagrupper. Store vinduer rundt hele området.
STOR: God plass i cockpitsalongen med to sofagrupper. Store vinduer rundt hele området. Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Det er lett å drømme seg bort i de første 3D-illustrasjonene av Beneteaus nye Trawler-modell. Her oser det nemlig av langturkapasitet med svært gode bofasiliteter. Den nye båten erstatter den gamle 52-foteren og plasserer seg mellom Swift Trawler 48 og 62.

Swift Trawler 54 har fått noe Beneteau kaller «Fusion Hull». Det skal gi en bedre balanse mellom drivstofføkonomi, sjøegenskaper og innvendig plass. Noe av styrken til Trawler-modellene er lavt forbruk i marsjfart; den ligger rundt ni knop i denne modellen. Da skal du ha rekkevidde rundt 800 nautiske mil med 10 prosent i reserve.

Smarte løsninger

<b>FERIEBÅT:</b> Med solid rekkevidde og mye inne- og uteplass kan man tilbringe lange perioder om bord. 
FERIEBÅT: Med solid rekkevidde og mye inne- og uteplass kan man tilbringe lange perioder om bord.  Foto: Produsenten

Samtidig klarer de to dieselmotorene på 550 hk hver en toppfart på rundt 20 knop, slik at du kan komme raskere frem om det trengs. Ved siden av 3500 liter drivstoffkapasitet, har båten 800 liters vanntank.

Den er utstyrt med vindturbiner og solcellepaneler for å holde forbruksbatteriene i gang ved ankring i uthavn. Du kan også få båten med stabilisatorfinner fra norske Sleipner.

Tidligere virket Beneteaus Trawler-modeller relativt enkle med tanke på innredning og fasiliteter. Nå ser det ut til at den tiden er forbi. På basis av 3D-illustrasjonene og innredningsplanen, tyder mye på at den nye Swift Trawler 54 beveger seg et par hakk oppover i luksusbåt-hierarkiet. 

<b>SOSIALT:</b> Førerposisjonen ser innbydende ut. Stor sofagruppe gjør at flere kan holde skipperen med selskap. 
SOSIALT: Førerposisjonen ser innbydende ut. Stor sofagruppe gjør at flere kan holde skipperen med selskap.  Foto: Produsenten
<b>EIERLUGAR:</b> Stor kabin midtskips går fra skrogside til skrogside. Ellers er det rommelig gjestelugar i baugen og en med køyesenger på babord side. 
EIERLUGAR: Stor kabin midtskips går fra skrogside til skrogside. Ellers er det rommelig gjestelugar i baugen og en med køyesenger på babord side.  Foto: Produsenten

Enorm plass

Tekniske data:

Lengde, m: 17,13
Bredde, m: 4,98
Vekt, kg: 21 518
Kabiner: 3+1
Personer: 14
Motor: 2x550 hk

Konseptet gjør at båten får en enorm flybridge som strekker seg nesten fra baugen og helt mot badeplattformen. Her er det kombinert sol- og sitteplass samt wetbar og mulighet for matlaging. Forut er det også solseng, mens akterdekket har skygge fra flybridge og en god sofa. Fra den store, senkbare badeplattformen er det lett å sjøsette en mindre tender. 

Innvendig drar båten nytte av rette skrog- og cockpitsider, dermed kan plassen i cockpitsalongen og under dekk maksimeres. Det betyr flere sittegrupper med utsikt fra store vinduer og tre separate kabiner med plass til seks. I tillegg er det en mannskapslugar. 

Beneteau Swift Trawler 54 hadde verdenspremiere på Cannes Yachting Festival i september 2024 og står nok på ønskelisten til mange langtursentusiaster for 2025-sesongen. Fra verftet koster båten 1 125 000 Euro, eller drøyt 13,2 millioner kroner. Det er før avgifter og eventuelt ekstrautstyr. 

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 42 2024

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2024, og sist oppdatert 17/09 2024.

Les også