Yamarin Cross 55 BR

Ny Yamarin-modell med mange smarte løsninger

Yamarin Cross 55 BR er en ny start for kombinasjonen av skrog i aluminium og innredning i glassfiber. 

<b>NY PLAN:</b> Smarte tilpasninger av interiøret skal gi Cross 55 BR optimale plassforhold. 
NY PLAN: Smarte tilpasninger av interiøret skal gi Cross 55 BR optimale plassforhold. 
Sist oppdatert

Vi har alltid hatt sansen for Yamarins Cross-modeller, der et solid aluminiumsskrog kombineres med innredning i glassfiber. En klassisk aluminiumshybrid, med andre ord.

Stiv struktur og robuste egenskaper kjennetegner en god aluminiumsbåt, men mange fritidsbåtbrukere ønsker seg et mer behagelig interiør enn du får i rene aluminiumsbåter.

<b>ROBUST:</b> Kraftig vindskjerm og svarte detaljer preger utseendet på Yamarin Cross 55 BR.
ROBUST: Kraftig vindskjerm og svarte detaljer preger utseendet på Yamarin Cross 55 BR.

Et skifte for Cross

Da Cross-serien debuterte i 2010 var det et fornuftig trekk for å bygge på Yamarins suksess med rene glassfiberbåter, og serien favner nå et bredt utvalg fra lille 49 BR til den store 75 BR.

Den nye Cross 55 BR representerer ifølge markedssjef Johan Finnberg en ny æra for Cross, der særlig utformingen av interiøret har stått i sentrum.

Allsidighet er stikkordet, og verftet fremhever at konsollen for fører og passasjer er flyttet lenger forut. Det skal gi god benplass til de på aktersofaen. Bredden på konsollen er størst på førerplass, slik at man kan integrere en Q smartskjerm på inntil 12 tommer. Begge sider har oppbevaringsrom og ladekontakt.

<b>MODERNE:</b> Konsollen på førersiden er bredere enn hos passasjeren. Her får du Q-smartscreen på inntil 12 tommer. Standard er en 10-tommer.
MODERNE: Konsollen på førersiden er bredere enn hos passasjeren. Her får du Q-smartscreen på inntil 12 tommer. Standard er en 10-tommer.
<b>LUN:</b> En bowrider i nordisk tradisjon med gjennomgang i midten og to sportsstoler godt beskyttet mot vær og vind, eventuelt også med heldekkende kalesje.
LUN: En bowrider i nordisk tradisjon med gjennomgang i midten og to sportsstoler godt beskyttet mot vær og vind, eventuelt også med heldekkende kalesje.

Stor lasteplass

Dessuten skal båten ha god stueplass med til sammen 400 liter lagringsvolum i skottene. Bildene viser også en elegant integrasjon av batterikasse og høvedstrømbryter i akterbenken.

Tekniske data:

Lengde, m: 5,54
Bredde, m: 2,24
Personer: 6
Vekt u/motor, kg: 795
Drivstoff, l: 107
Motor, hk: 80–115
Toppfart, knop: Ca. 36

Valgfritt ekstrautstyr inkluderer soft deck-belegg for dørk og badeplattformer, en større 12-tommers Cross Q-smartscreen, ekkolodd, havnepresenning, baugstige, baugmotorfeste for trollingmotor, ekstra batteri for denne og vannskibøyle.

Tar man i bruk tofta i baugen, skal 5–6 personer ha god plass om bord, sier Yamarin. Det er også integrerte trinn forut, slik at det skal være trygt å komme ut/inn av båten både i baugen og fra siden. Båten er godkjent for 80–115 hk med toppfart på inntil 36 knop.


<b>VOLUM:</b> Stor bredde og høye skrogsider preger den nye Yamarin Cross 55 BR.
VOLUM: Stor bredde og høye skrogsider preger den nye Yamarin Cross 55 BR.

Denne saken ble første gang publisert 19/08 2024, og sist oppdatert 22/08 2024.

Les også