Loppemarked kupp

Slik gjør du kupp på loppemarked

Vanskelig å finne skatter på loppemarkedet? Her er de beste tipsene!

TRENDY LOPPIS: Du kan gjøre noen virkelig gode kupp på loppemarked. Her er it-jente og skuespiller Sienna Miller og datteren Marlowe på bruktmarked i i West Village i New York.
TRENDY LOPPIS: Du kan gjøre noen virkelig gode kupp på loppemarked. Her er it-jente og skuespiller Sienna Miller og datteren Marlowe på bruktmarked i i West Village i New York. Foto: Foto: Bulls
Sist oppdatert
Skinn blir bare finere med tida.

Våren er høysesong for loppemarkeder, og vet du hva du skal se etter - har du muligheten til å gjøre noen virkelig gode kupp.

Men det er ikke alltid like enkelt å orientere seg i jungelen av varer, derfor guider vi deg til kuppene i loppejungelen.

Klær:

60- og 70-tallsklær: Klær fra 60 og 70-tallet kommer denne sesongen. Se etter for eksempel etter småblomstrete, fotside kjoler, bluser med sløyfer i halsen og vide bukser. Kanskje har du en flink sydame i familien som kan sy inn eller opp hvis det trengs?

Skinn: Jakker og kåper i saueskinn er veldig in nå. Det kan også være mange fine pelsjakker og kåper på loppemarked, men sjekk at de ikke røyter før du kjøper. Se også etter fusk.

Klassiske merkevarer: Finner du jakker, kjoler, sjal og lignende fra merker som Chanel, Hermès, YSL eller Dior så er det bare å slå til. Du kan gjøre et scoop!

Selskapsvesker: Se for eksempel etter gamle, fine clutch-vesker i diverse skinnkvaliteter. Skinn blir bare finere med tida.

Tilbehør: Se etter tilbehør som gamle bredbremmete hatter og sjal. Strass og perler på smykker, armbånd, ringer og øredobber. Skinnbelter i alle varianter.

Tekstiler: Det kan være mange fine stoffer på loppemarkeder for dem som er flinke til å sy.

CLUTCH: På loppemarked bugner det av vesker i alle fasonger og materialer. Se etter gamle selskapsvesker i skinn.
CLUTCH: På loppemarked bugner det av vesker i alle fasonger og materialer. Se etter gamle selskapsvesker i skinn. Foto: Foto: Egil Nordlien

Interiør:

Marmor: Marmor er stort i interiørbildet nå. Gå til kjøkkenavdelingen og se etter bordbrikker, fjøler, vaser og krukker fra marmorens forrige glansperiode på 70- og 80-tallet.

Messing og kobber er poppis nå

Tre: Vi er litt ferdige med å male tremøbler nå, og vil heller beholde treverket slik det er. Det er fint å blande ulike treslag som bjørk, mahogni og eik sammen, for eksempel rundt et bord.

Keramikk: Se etter ensfarget keramikk med rustikk patina. Det kan være glaserte lysestaker, krakelerte kopper eller vaser med brent finish. Det er veldig fint å sette dette sammen med enkle ting.

KERAMIKK: Gå på jakt etter ensfarget keramikk. Det ser både eksklusivt ut og er enkelt å kombinere med ting du allerede har fra før.
KERAMIKK: Gå på jakt etter ensfarget keramikk. Det ser både eksklusivt ut og er enkelt å kombinere med ting du allerede har fra før. Foto: Foto: Egil Nordlien

Vinballonger: Bruk den store glassballongen som en skulptur eller som en vase med en enkel kvist i.

Dameblader fra 50- 60- og 70-tallet er kjempegøy.

Kurver: Hvis du er heldig, kan du finne kurver med etnisk look som du kan henge på veggen eller bruke til oppbevaring.

Trillebord og skjermbrett: Dette var nøkkelmøbler på de store møbelmessene i høst, og er du heldig og finner du noen gamle varianter på loppemarked, så slå til!

Metaller: Messing og kobber er også poppis. Se for eksempel etter brett, vaser og lysestaker i enkle former.

Bøker:

MESSING: Ikke la deg lure av litt gammel skit. Messingstaken kan bli god som ny etter en runde med pussing.
MESSING: Ikke la deg lure av litt gammel skit. Messingstaken kan bli god som ny etter en runde med pussing. Foto: Foto: Egil Nordlien

Klassikere: Kikk etter klassikere med vakker innbinding og topp papirkvalitet. Selv kom jeg over en nydelig utgave av Hamsuns Markens grøde med illustrasjoner av Borghild Rud. Den er fra 1981, men er verken gul, rynkete eller slapp i ryggen. Se selvfølgelig også etter nyheter. Det er utrolig hva folk kaster.

Gamle blader og tegneserier: Dameblader fra 50- 60- og 70-tallet er kjempegøy. Mest på grunn av bildene og annonsene, selvfølgelig. Verdt noen kronestykker. Forsidene kan også brukes til dekorasjon. Gamle Donald og Sølvpilen er også bra.

Barnebøker: Bøker til de aller minste er dyre og slukes fort. Jeg har funnet klassikere som Albert Åberg, Emma og Thomas i kassene. Og selvfølgelig godbitene fra Astrid Lindgren og Tove Jansson for noen få kroner.

Kokebøker: Mest for gøy, men også for kulturhistoriens skyld. Den store norske kakeboken fra 1969, for eksempel, har oppskrifter på kaker som er borte fra kaffebordene for lenge siden. Verdt å teste på kjøkkenet.

BOKKUPP: Her kan du finne gamle skatter, og nye favoritter.
BOKKUPP: Her kan du finne gamle skatter, og nye favoritter. Foto: Foto: Egil Nordlein

Denne saken ble første gang publisert 17/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også