Verdens beste ostekake
Ostekake med karamell
En enkel og deilig ostekake med hjemmelaget karamellsaus!
Du trenger:
Bunn:
150 g Digestivekjeks
75 g salte peanøtter
En klype kanel
90 g smør, smeltet
Fyll:
500 g Philadelphia-ost
250 g mascarpone/ eller crème fraîche
1,2 dl brunt sukker
4 egg
1 Snickers-sjokolade, finhakket (kan sløyfes)
Karamellsaus:
3/4 dl kremfløte
1,3 dl brunt sukker
75 g smør
Slik gjør du:
1. Varm ovnen til 160 °C. Smør en springform på 22 cm i diameter, putt kjeksen, peanøttene og kanel i en foodprocessor til alt er blitt en fin og jevn masse.
2. Bland det smeltede smøret i massen og press det ned i springformen. La stå og kjøle seg ned i 15 minutter.
3. Ta fram en bolle og pisk kremosten, crème fraîche og sukker til det er blitt mykt. Ta ett og ett egg av gangen og pisk det inn i blandingen. Fold til slutt inn Snickers-bitene og hell det i springformen.
4. La kaka stå i ovnen i ca. 50 minutter. La den avkjøle i ovnen med åpen dør etter at den er ferdigstekt. La den stå til den er helt avkjølt før servering.
Karamellsaus:
1. Karamellsaus lager du ved å blande ingrediensene over svak varme i en stekepanne. La blandingen småputre i 4–5 minutter til den tykner.
2. Server varm til ostekaka, gjerne sammen med pisket krem.
Denne saken ble første gang publisert 24/04 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.