Vaffeloppskrift: Grove vafler

Oppskrift på grove vafler

Bytt ut brødskiva med sunne, gode og mettende vafler. Grove vafler er perfekt til frokost eller lunsj i hverdagen.

GROVE VAFLER: Med noen små grep kan du faktisk spise vafler til frokost og lunsj med god samvittighet.
GROVE VAFLER: Med noen små grep kan du faktisk spise vafler til frokost og lunsj med god samvittighet. Foto: Foto: Anita Melås
Sist oppdatert
SUNT OG GODT: Nyt nystekte vafler til kaffen, og server gjerne med friske bær og hjemmelaget syltetøy.
SUNT OG GODT: Nyt nystekte vafler til kaffen, og server gjerne med friske bær og hjemmelaget syltetøy. Foto: Foto: Elin Melås

25. mars er den internasjonale vaffeldagen, også kalt den store vaffeldagen. Og hva er vel bedre enn en god unnskylding for å lage vafler på en onsdag?

Det er ingenting i veien med den tradisjonelle vaffeloppskrifta når vi skal kose oss litt ekstra.

Men med noen små grep kan du faktisk spise vafler til frokost og lunsj med god samvittighet.

Ernæringsfysiolog og blogger Elin Melås gir deg oppskriften på sunne, deilige og mettende vafler.

 

Du trenger:

2,5 dl havremel

2,5 dl fullkornshvetemel (for eksempel Fibra)

2 ts bakepulver

4 dl melk

2 egg

50 g smeltet smør

 

Slik gjør du:

1. Sett smøret til smelting.

2. Bland alt der tørre først.

3. Ha i melk, egg og til slutt smør. Rør godt.

4. La vaffelrøren svelle noen minutter før du steker.

 

Les også: Dropp dietten - følg heller disse smarte rådene!

Denne saken ble første gang publisert 24/03 2015, og sist oppdatert 25/06 2017.

Les også