Suppekos
En varmende grønnsakssuppe med deilige, mettende byggryn.

Suppa er vegetar, men kjøtt kan gjerne tilsettes om man ønsker det.
Eller hiv deg på trenden «meatless monday». Selv om det ikke er mandag – er det godt for helsa, økonomien og miljøet.
Du trenger (til 4 personer):
1 dl byggryn
3 gulerøtter
2 vårløk
2 charlottløk
1/2 kålrot
1/2 blomkål
1/2 persillerot
1/2 - 1 chili
1,5 dl vann
3 terninger grønnsaksbuljong eller hjemmelaget kraft
Salt og pepper
1 ts timian

Slik gjør du:
1. Kok byggryn som angitt på pakken. For å få best resultat med byggryn bør de bløtlegges i noen timer før de skal brukes.
2. Skjær opp alle grønnsakene som skal i suppen i passende biter.
3. Ha alt i en stor kjele og kok suppen til grønnsakene er møre (20-30 minutter).
Les bloggen til Elin her!
